Женшен

Женшенът е познат от повече от 5000 години и се използва от векове като средство, което удължава живота, подобрява здравето. Има благотворен ефект върху различни дисфункции, като проблеми с ерекцията, например.
Корените на дивия женшен някога са се считали за богатство. Особено ценни са били корените, напомнящи фигурата на човек ( на китайски женшен означава “човек-корен”), от тук и предполагаемите чудодейни качества.
Един от най-популярните тонизиращи, стимулиращи, общоукрепващи и хармонизиращи продукти на традиционната Китайска медицина, който впоследствие се призна като особено полезен в цял свят.
Използва се главно като профилактично средство, но има и изразено лечебно действие.
Женшенът е мощен имуностимулатор, чиито биологично активни съставки стимулират образуването на така наречените Т-килъри, вид клетки на имунната система, които унищожават попадналите болестотворни микроорганизми в организма ни. Доказано е, че женшенът подтиска дори развитието на някои ракови клетки.
Широко предписван е на атлети и хора, които се занимават с активни физически дейности, на хора, които са били подложени на различни операции, както и на прекарали тежки болести.
Когато пиете антибиотици, приемът му е задължителен – по този начин ще запазите полезните имунни клетки, които антибиотичните препарати унищожават наравно с инфекциите в организма.
Когато сте отпаднали и нямате сила дори да станете от леглото, изпийте една ампула женшен с пчелно млечице и за отрицателно време ще се почувствате отлично.
Можете да го пиете профилактично – по веднъж на ден и ще намалите вероятността да се разболеете десетократно.
Билката действа благотворно и върху хора с ниско кръвно налягане, както и при мъжете, които страдат от еректилна дисфункция. Лекарите го препоръчват и на диабетици.

You can leave a response, or trackback from your own site.