Плодове и ядки за сладкиши

Стафидите които се добавят в тестото за сладкиши, първо накиснете в гореща вода, а след това наръсете с брашно. Тогава те се разпределят в тестото равномерно.
Преди да поставите плодовете в сладкиша, оваляйте ги в грис или оризово брашно.
Преди да употребите стафидите, прегледайте ги, почистете дръжчиците, измийте ги с топла вода и ги натопете в ром. Преди да ги сложите в сладкиша, отцедете и оваляйте в брашно.
Ядките са по-ароматни, ако преди замесването в тестото за сладкиши леко се запържат в масло или маргарин. Който иска да намали калориите, може да ги запече леко и без масло.
Ябълковата плънка за щрудели или пити ще стане по-вкусна, ако към нея прибавите дребни кубчета марципан или шоколад.
Ако искате за аромат да добавите в белтъчния крем ябълки, първо ги изпечете или сварете, а след това претрийте през сито. Сипете захар, загрейте до 120С и прибавете разбитите белтъци.
Резените круши, които ше използвате за украса на торта, покрийте с тънък слой прозрачна заливка за торти или намажете с дюлево пелте. Ще постигнете прекрасен резултат: крушите не потъмняват, а тортата става много вкусна.
Глазираните бадеми са чудесна украса за торти. За да ги приготвите, намажете бадемите с разбит белтък и леко запечете в слаба фурна.

You can leave a response, or trackback from your own site.